gr8

LATTE ART

BATTLE

SPONZORI
NATJECANJA

animated lines placeholder
hala

GR8 LATTE ART BATTLE

susret strasti
i vještina

12 pažljivo odabranih natjecatelja i 4 iskusna suca. Jedna kockica sa 6 latte art uzoraka i napeta borba jedan na jedan. U završnom krugu, troje najboljih borit će se stvarajući uzorak po vlastitom izboru. A pored same kreacije, u ovom krugu će se ocjenjivati i njena estetska privlačnost, kvaliteta napitka, tehnike izvođenja i prezentacijske vještine.

Gr8 Latte art mastera
biraju vrhunski stručnjaci

Cijelo natjecanje, uz publiku, pratit će i ocjenjivački žiri, vrhunski stručnjaci s međunarodno priznatim SCA (Specialty Coffee Association) diplomama.

Suci

upoznaj
naše suce

Domagoj Trusić

Hug&Punch

Domagoj djeluje kao autorizirani trener Specialty coffee assn. od 2008. Posljednjih 6 godina djeluje kroz SCA Premier training campus Hug&Punch.

Kroz nekoliko stručnih radova i skupova Domagoj želi približiti specialty scenu Hrvatima. Kroz organizaciju natjecanja i radionica okuplja bariste i promovira izvrsnost u kavi.

U internacionalnom okruženju volontira na svim svjetskim natjecanjima SCA te kao
jedini autorizirani trener u regiji za sve module edukacija, otvara mogućnosti specijalizacije do profesionalne razine za sve zainteresirane iz svih tema kave s internacionalnim certifikatom:
zelena kava, senzorika, prženje, barista i kuhanje kave.

Zoran Trkulja

Franck

Zoran je zvanje barista trenera stekao još 2008. u Mokarabia trening centru u Bologni, nakon školovanja na PERAL barista school i Università Del Caffè Illy u Trstu. Od 2013. godine radi kao barista trener u Francku gdje ujedno nastavlja i svoje školovanje po SCA kriterijima te dobiva certifikat koji danas predstavlja najcjenjeniji standard u industriji kave diljem svijeta.
U svojoj karijeri ostvario je brojna postignuća i osvojio prestižne nagrade. Kao natjecatelj po pravilima prestižnog natjecanja World Barista Championship 2008. osvojio je srebro, godinu kasnije broncu, dok se 2010. ponovno okitio srebrom. Kao osjetilni sudac i jedan od organizatora u periodu od 2011. – 2013. godine sudjeluje na natjecanju Croatian Barista Challenge (CBC), a surađivao je i s čelnim ljudima SCA: Sonjom Grant, Luigijem Lupijem i Colinom Smithom.

Zoran je danas već šestu godinu zaredom jedan od osnivača i sudaca Sarajevo Latte Art Challengea, vodećeg Latte Art natjecanja u regiji, a 2019. godine certificiran je i za tehničkog suca na AEHTA – najvećem europskom natjecanju ugostitelja.

Ivan Životić

NESCAFÉ®

Ivan je u industriji kave već 25 godina, od čega zadnjih 15 u Nestléu, gdje je trenutno na poziciji Coffee experta & Business developera za Adriatic regiju.
Pored znanja i edukacija o kavi, Ivan ima bogato iskustvo rada na raznim projektima vezanim za kavu, iskustvo u komercijalnom sektoru, razvojima tržiša, vođenju komercijalnih timova i sl.
U SCA modelu edukacija od 16 mogućih ima završenih čak 13 kurseva, u total edukacijama osvojio je preko 100 bodova te na temelju toga stekao SCA overall coffee skills diplomu. Svoju strast i znanje nesebično dijeli, te iza sebe ima od 1000 odrađenih obuka i edukacija za skoro 3000 osoba.

Laith Hardy

WellBean World

Laithovo putovanje u svijetu kave obilježeno je dubokom strašću prema zanatu i predanošću izvrsnosti. SCA obrazovanje stekao je na Espresso Akademiji u Italiji, renomiranoj međunarodnoj instituciji poznatoj po predanosti obrazovanju o kavi i njegovanju vrhunskih talenata u industriji.

Pod vodstvom mentora, Simonija Cellija, cijenjenog međunarodnog Black Jug suca, poznatog po svojoj stručnosti u ocjenjivanju latte arta, imao je privilegiju učiti od najboljih u poslu.

Uz zavidno obrazovanje, Laithovo profesionalno iskustvo uključuje uloge upravljanja projektima u kojima su pozornost na detalje i precizno planiranje bili najvažniji. Zahvaljujući takvom iskustvu usavršio je sposobnost promatranja, analiziranja i pružanja konstruktivnih povratnih informacija s preciznošću i točnošću.

Kao sudac, posvećen je održavanju integriteta natjecanja i pružanju vrijednih uvida sudionicima.

NAGRADA

gr8 latte art
master

Pobjednik natjecanja osvaja prestižnu titulu GR8 Latte Art Mastera i Fiorenzato Pietro Manual Coffee Grinder.